Turcsányi Sándor: Dili-vízió (1993/01)
A testet a nyak fölső harmadánál tűhegyes fűrésszel vagy éles késsel leválasztjuk és futni hagyjuk. A fejet a kellő forróságú sivatagi homokban öt percig még sütjük, majd hirtelen mozdulattal (nagyon fontos a gyorsaság) kirántjuk. Porcukorral díszítve búrkiflivel tálaljuk. Így készül a zuluk nemzeti eledele, a kirántott struccfej (N’Xgabunga mit burisch Knipfel).
Ha ezt egy harmadosztályú amerikai étteremben rendeljük meg, pneumatikus pumpával hitelessé duzzasztott csirkefejet kapunk, bő lében pácolt öntözőtömlőre erősítve. A kisütéshez elengedhetetlenül szükséges sivatagi homokot gusztusos csomagolású káliumszilikonát és nitromannit keverék (műhomok) hivatott pótolni.... [tovább...]
|